Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

Αλλάζοντας την Χειρουργική ελαχιστοποιώντας τον πόνο…..
edge
Συχνές Παθήσεις πρωκτού


 1. Αιμορροιδοπάθεια [+]
  Οι αιμορροίδες, που λεγονται και ζοχάδες, είναι φουσκωμένες και φλεγμένουσες φλέβες στον πρωκτό και την περιοχή του ορθού. Μπορεί να προκύψουν από δυσκοιλιοτητα ή λόγω της αυξημένης πίεσης που ασκείται στις φλέβες αυτές κατά τη διάρκεια της κύησης.

  Κοντα στην ηλικία των 50, περίπου οι μισοί από τους ενήλικες προβληματ
  ίζονται με τον κνησμό, αιμορραγία και πόνο στην περιοχη του πρωκτου , συχνά μήνυμα για την παρουσία των αιμορροιδων.

  Ευτυχώς, αποτελεσματικά φάρμακα και χειρουργικες επεμβασεις είναι άμεσα διαθέσιμες για τη θεραπεία των αιμορροιδων.

  Συμπτώματα

  Τα συμπτώματα συνήθως εξαρτωνται από την θεση των αιμορροιδων:

  Εσωτερικες αιμορροιδες. Δεν μπορείτε να δείτε ή να αισθανθειτε αυτες τις αιμορροιδες. Αλλά η δυσκοιλιότης και ο ερεθισμός των διέρχομένων κοπράνων μπορεί να βλάψουν την λεπτή επιφάνεια τους και να προκαλέσουν αιμορραγία. Μπορείτε να παρατηρήσετε μικρές ποσότητες κόκκινου αίματος σας στο χαρτί υγείας ή στην τουαλέτα . Οι αιμορροιδες αυτές συνήθως δεν προκαλούν πονο. Περιστασιακά, ομως η δυσκοιλιοτης μπορεί να ωθήσει προς τα εξω μια εσωτερική αιμορροΐδα. Εάν μια αιμορροΐδα παραμείνει εκτοπισμενη (prolapsed), μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και πόνο.
  Εξωτερικές αιμορροιδες. Αυτές οι αιμρροιδες τείνουν να είναι επώδυνες. Μερικές φορές το αίμα ενδέχεται να πηξει σε μια εξωτερική αιμορροΐδα σχηματίζοντας θρόμβο που προκαλεί έντονο πόνο, οίδημα και φλεγμονή.
 2. Εικόνα [+]
  Stacks Image 245
 3. Ιατρική συμβουλή [+]
  Πότε να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή

  Κατά γενικό κανόνα, δείτε το γιατρό σας αν η αιμορροιδοπαθεια δεν βελτιωθεί με αυτο-φροντίδα. Εαν προκαλεί πόνο, αιμορραγία ή συχνά κνησμο.

  Συνηθης συμτωματολογια είναι η αιμορραγία. Αλλά αιμορραγία απο το ορθο μπορεί να προκύψει, και για άλλους ιατρικους λόγους, οπότε δείτε το γιατρό σας για να αποκλείσει πιο σοβαρες παθήσεις ή ασθένειες.
  Αν η εκδήλωση της αιμορραγιας παρουσιάζεται μαζί με μια σημαντική μεταβολή των συνηθειών εντέρου ή αν οι κενωσεις ειναι μαύρες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας χωρίς καθυστέρηση. Αυτοί οι τύποι των κοπράνων μπορεί να σηματοδοτουν μια πιο εκτεταμένη αιμορραγία σας αλλαχου στο πεπτικό σύστημα.
  Αναζητήσετε επείγουσα ιατρικη φροντίδα αν παρατηρήσετε μεγάλες ποσότητες αιματος απο το ορθ
  ό, ζάλη ή αδυναμια.

  Οι εξετάσεις και διάγνωση
  Ο γιατρός σας μπορεί να προσδιορίσει εάν έχετε εξωτερικες αιμορροιδες απλά κοιτάζοντας. Για τις εσωτερικές αιμορροιδες, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να προβεί σε δακτυλικη εξέταση η πρωκτοσκόπηση.
  Μια πιο εκτενής εξέταση θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εξέταση του συνόλου του παχέος εντέρου και του ορθού με τη χρήση ενός ευέλικτου κολονσκοπιου οπτικών ινών . Αυτό θα βοηθήσει να αποκλείσει κποι αλλη παθηση.

  Θεραπείες και φάρμακα

  Τις περισσοτερες φορές φαρμακευτικ
  ή αγωγή ή χειρουργική επέμβαση είναι αναγκαία.

  Φάρμακα
  Εαν εχετε μόνο ήπιες ενοχλήσεις, ο γιατρός σας μπορεί να σας υποδειξει ορισμενες αλοιφες και ζεστα λουτρα.
  Επισης καινο
  ύργια φάρμακα απο το στομα ειναι διαθέσιμα και αποτελεσματικά.

  Χειρουργικές διαδικασίες
  Εάν ένας θρόμβος αίματος έχει σχηματιστεί εντός μιας εξωτερικης αιμορροΐδας, ο γιατρός σας μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τον θρόμβο με μια απλή τομή, η οποία μπορεί να παρέχει άμεση ανακούφιση.

  Για επίμονη αιμορραγία ή οδυνηρες αιμορροιδες, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει:

  Τοποθετηση ελαστικου ιμαντα (ligation). Ο γιατρός σας τοποθετεί έναν ή δύο μικροσκοπικους ιμαντες απο καουτσούκ γύρω από τη βάση μιας εσωτερικής αιμορροΐδες για να διακόψει την κυκλοφορία.
  Αν τα φ
  άρμακα η άλλες τεχνικές δεν εχουν επιτυχία ή αν έχετε μεγάλες αιμρροιδες,(3ου-4ου βαθμου) ο γιατρός σας μπορεί να σας συστησει χειρουργικη επεμβαση αφαιρωντας τους αιμορροιδικους οζους.
  Stapling Τεχνικη Longo. Η διαδικασία αυτή, η οποία σταματα την ροή του αίματος προς τους αιμορροιδικους ιστούς, είναι μια σχετικά νέα τεχνική. Ενώ ορισμένοι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι αυτή η διαδικασία συνεπάγεται λιγότερο πόνο και επιτρέπει να επιστροφη νωρίτερα στην εργασία, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Εχει συσχετισθεί με μεγαλύτερο κίνδυνο επανάληψης αιμορροιδοπαθειας σε σύγκριση με την κλασικη χειρουργική επέμβαση. Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

  Πρόληψη

  Τρώτε τροφές υψηλής περιεκτικοτητας σε ινες. Τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και σπόρους. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν τα κόπρανα και οι αυξανεται ο όγκος τους. Πίνετε άφθονα υγρά.
  Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα ινων, φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό ή άλλα υγρά κάθε μέρα.
  Άσκηση.Ασκουν δραστική μείωση της πίεσης στις φλέβες, βοηθωντας στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Η ασκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά που μπορούν να συμβάλλουν στην αιμορροιδοπάθεια.
  Αποφύγετε τις μεγάλες περιόδους σε όρθια ή καθιστή στάση.

  Πήγαινε αμέσως τουαλετα μόλις αισθάνεστε την ανάγκη.
 4. Αποστήματα -Συρίγγια [+]
  Πρωκτικό συρίγγιο
  Πρωκτικό συρίγγιο είναι μια επικοινωνία μεταξύ του εσωτερικού του πρωκτου ή του ορθού και της επιφάνειας του δέρματος. Σε σπανιότερες μορφές μπορεί να επικοινωνεί με το κόλπο της πυέλου ή άλλες ανατομικές δομές, περιλαμβανομένου και του εντέρου.

  Τα περισσοτερα συριγγια ξεκινανε ως περιπρωκτικα αποστήματα. Άλλες αιτίες συριγγιων περιλαμβάνουν τη φυματίωση, καρκίνο, και φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Συριγγια μπορεί να παρουσιαστο
  ύν μεμονωμένα ή πολλαπλά.

  Τα συμπτώματα είναι συνήθως μια πυωδης ροη και εμφανιση του πυου στα κόπρανα η κοντά στο πρωκτο, ερεθίζοντας το δερμα και προκαλωντας κνησμό και δυσφορία. Πόνος εμφανίζεται όταν φραξει ενα συριγγιο και το αποστήμα επαναληφθεί.

  Ενα συρίγγιο συνήθως διαρκεί μέχρις ότου αφαιρεθεί χειρουργικά. Επανάληψις είναι συχνή, και ένα ποσοστό επιτυχίας 80% είναι το καλύτερο που μπορεί να επιτευχθεί με χειρουργική επέμβαση.

  Πρωκτικό Αποστημα
  Πρωκτικο αποστημα είναι μια μολυσμένη κοιλότητα γεμάτη με πυον κοντά στον πρωκτο. Αυτό μπορεί να προκύπτει από ένα μπλοκάρισμα των πρωκτικων αδένων που βρίσκονται εντός του πρωκτου.
  Πυρετός μπορεί επίσης να εκδηλωθεί.
  Η θεραπεια εγκειται στην χειρουργικη διανοιξη του αποστηματος και χειρουργικο καθαρισμό του αποστήματος.
 5. Ραγάδα [+]
  Ραγαδα είναι μια μικρή σχισμή, στον βλενογόνο του πρωκτικου σωληνα. Οι ενήλικες μπορούν να αναπτύξουν ραγαδα ως αποτέλεσμα των διερχόμενων σκληρων κόπρανων ή λογω φλεγμονοδων παθησεων του εντερου.

  Η ραγ
  άδα μπορεί να προκαλέσει πόνο και αιμορραγία. Περισσότερο από το 90 τοις εκατό μπορουν να επουλωθούν από μόνες τους, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υποθέτα ή κρέμες για να προσφέρουν ανακούφιση, μεχρι να επουλωθούν. Οι ραγαδες που αδυνατούν να επουλωθούν μπορεί να καταστουν χρόνιες και προκαλον μεγάλη δυσφορία.

  Εάν έχετε αναπτύξει μια ραγαδα που αδυνατεί να επουλωθει, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να σας απαλλάξει απο την δυσφορία σας.
  Η χειρουργικη επεμβασις ειναι ανωδυνος και τα αποτελεσματα ειναι αμμεσα.

  Συμπτώματα
  Τα κυριότερα συμπτώματα μιας ραγαδας ειναι:
  Πόνο ή αίσθημα καύσου κατά τη διάρκεια της κεν
  ώσεως του εντέρου.
  Εμφανες κ
  όκκινο αιμα στα κόπρανα.
  Κνησμός ή ερεθισμός γύρω από τον πρωκτο.